تفکیک روز به روز علائم ویروس کرونا نشان می‌دهد که بیماری چگونه پیشرفت می‌کند

تفکیک روز به روز علائم ویروس کرونا نشان می‌دهد که بیماری چگونه پیشرفت می‌کند

همزمان با افزایش تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا، پزشکان الگوهایی برای چگونگی پیشرفت علائم معمول بیماری، شناسایی کرده‌اند.

به استناد مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، 40 درصد موارد ابتلا به ویروس کرونا، بدون علامت هستند و 20 درصد مواردِ علامت‌دار، شدید یا بحرانی می‌شوند.

در میان بیمارانی که دچار علائم می‌شوند، معمولاً تب و سرفه اولین علائمی هستند که بروز می‌کنند. غالباً گلودرد، سردرد، تیر کشیدن و دردهای عضلانی، حالت تهوع یا اسهال نیز در ادامه بروز می‌کنند (اگرچه در موارد شدید، مشکلات دستگاه گوارش می‌تواند زودتر در حین عفونت ظاهر شود).

بیماران با عفونت‌های شدید دچار تنگی نفس می‌شوند. تنگی نفس یکی از علائم بارز ویروس است که حدود پنج روز پس از شروع علائم ظاهر می‌شود.

اما علائم معمولاً بلافاصله پس از آلوده شدن فرد ظاهر نمی‌شوند. طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، دوره‌ی نهفتگی متوسط ​​ویروس حدود چهار تا پنج روز است.

در طول آن زمان، یک فرد آلوده احتمالاً هنوز نمی‌داند که بیمار است، اما شواهد نشان می‌دهد که وی می‌تواند ویروس را در مرحله قبل از بروز علائم نیز منتقل کند.


تفکیک روز به روز

پس از مشاهده هزاران بیمار در پی شیوع این ویروس در چین در اوایل سال جاری، بیمارستان‌ها الگوی بروز علائم را در میان بیماران COVID-19 شناسایی کردند:

  • روز اول: علائم خفیف است. بیماران معمولاً تب و به دنبال آن سرفه را تجربه می‌کنند. درصد کمی از آنها ممکن است یک یا دو روز قبل از آن دچار اسهال یا حالت تهوع شده باشد، که می‌تواند نشانه‌ای از عفونت شدیدتر باشد.
  • روز سوم: این مدت زمانی است که به طور متوسط ​​پس از شروع علائم طول می‌کشید تا بیماران در ونژو در بیمارستان بستری شوند. همچنین یک مطالعه بر روی بیش از 550 بیمارستان در سراسر چین نشان داد که بیماران بستری در روز سومِ بیماری خود، به ذات الریه مبتلا می‌شوند.
  • روز پنجم: در موارد شدید، علائم می‌توانند بدتر شوند. بیماران ممکن است در تنفس مشکل داشته باشند، به خصوص اگر مسن‌تر باشند یا بیماری زمینه‌ای داشته باشند.
  • روز هفتم: این مدت زمانی است که به طور متوسط ​​پس از شروع علائم طول می‌کشید تا بعضی بیماران در ووهان پس از شروع علائم در بیمارستان بستری شوند. دیگر بیماران ووهان در این روز دچار تنگی نفس شدند.
  • روز هشتم: در این مرحله، بیماران با موارد شدید به احتمال زیاد دچار تنگی نفس، ذات الریه یا سندرم حاد تنفسی (ARDS) می‌شوند، بیماری‌ای که ممکن است نیاز به لوله‌گذاری داشته باشد. سندرم حاد تنفسی (ARDS) اغلب کشنده است.
  • روز نهم: برخی از بیمارانِ ووهان در این روز دچار سپسیس، عفونت ناشی از پاسخ ایمنی تهاجمی، شدند.
  • روزهای دهم و یازدهم: اگر بیماران علائم بدتری دارند، این زمانی از دوره بیماری است که احتمالاً در ICU بستری می‌شوند. این بیماران احتمالاً شکم درد و کاهش اشتهای بیشتری نسبت به بیماران خفیف‌تر دارند.
  • روز دوازدهم: در بعضی موارد، بیماران تا تقریباً دو هفته پس از شروع بیماری، دچار سندرم حاد تنفسی (ARDS) نمی‌شوند. یک مطالعه در ووهان نشان داد که بستری شدن این دسته از بیماران در ICU، به طور متوسط ​​بعد از 12 روز اتفاق می‌افتد. بیماران بهبودیافته ممکن است بعد از 12 روز تب‌هایشان برطرف شود.
  • روز شانزدهم: براساس یک مطالعه در ووهان، سرفه بیماران ممکن است در این روز برطرف شود.
  • روزهای هفدهم تا پیست و یکم: افراد در ووهان به طور متوسط، یا از ویروس بهبود یافتند و از بیمارستان مرخص شدند و یا پس از 2.5 تا 3 هفته درگذشتند.
  • روز نوزدهم: براساس یک مطالعه در ووهان، تنگی نفس بیماران ممکن است در این روز برطرف شود.
  • روز بیست و هفتم: برخی از بیماران مدت بیشتری در بیمارستان می‌مانند. متوسط ​​اقامت بیماران ونژو، 27 روز بود.

 

روند معمول ویروس کرونا

 


اگرچه بیماران بیمارستان را ترک می‌کنند اما این به این معنی نیست که علائم آنها کاملاً از بین رفته است. برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا، تا چند ماه علائمی شامل درد قفسه‌ی سینه، تنگی نفس، حالت تهوع، تپش قلب و از بین رفتن حس بویایی و چشایی را دارند.

افرادی که بیمار شده‌اند و هرگز در بیمارستان بستری نشده‌اند نیز می‌توانند علائم طولانی مدت داشته باشند.


گزارش ماه ژوئیه از محققان CDC نشان داد که از بین نزدیک به 300 بیمار علامت‌دار، 35 درصد، دو تا سه هفته پس از آزمایش مثبت به حالت معمول سلامتی خود برنگشته‌اند.

بیمارانی که بعد از چند هفته احساس بهتری داشتند معمولاً گفتند که علائم آنها چهار تا هشت روز پس از آزمایش برطرف شده است. آنها گفتند: از دست دادن بویایی و چشایی معمولاً طولانی‌ترین زمان را برای بازگشت به حالت عادی نیاز دارد، به طور متوسط ​​حدود هشت روز.



کرونا ممکن است بیش از یک بیماری تنفسی (یک بیماری عروقی) باشد

گرچه ویروس کرونا ابتدا به ریه‌ها حمله می‌کند، اما می‌تواند قلب، کلیه‌ها، کبد، مغز و روده‌ها را نیز آلوده کند. برخی تحقیقات حاکی از آن است که COVID-19 به جای بیماری تنفسی، یک بیماری عروقی است، به این معنی که می‌تواند از طریق رگ‌های خونی عبور کند و همین دلیل عوارض جانبی مانند آسیب قلبی یا سکته مغزی است.


دانشمندان چند نظریه دارند که چرا برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا، به سرعت حالشان بدتر می‌شود. یکی از این نظریه‌ها این است که سیستم ایمنی با تولید "طوفان سیتوکین" واکنش بیش از حد نشان می‌دهند، این یعنی انتشار سیگنال‌های شیمیایی که به بدن دستور می‌دهد به سلول‌های خودش حمله کند.

دکتر Panagis Galiatsatos، پزشک ریوی در مرکز پزشکی Johns Hopkins Bayview، این فرایند را با یک زلزله مقایسه کرد. به طور کلی، این ساختمان‌های در حال فروپاشی هستند که باعث کشته شدن کسی می‌شوند، نه خود زمین لرزه.

وی گفت: "عفونت شما صدای سیستم ایمنی بدن شماست. اگر سیستم ایمنی بدن شما از ساختار خوبی برخوردار نباشد، در حال فروپاشی است."


نگران کننده ترین علامت: تنگی نفس

پس از بروز علائم، با برخی از علائم اولیه باید با هوشیاری بیشتری نسبت به علائم دیگر برخورد شود.

مگان کافی، یک پزشک متخصص بیماری‌های عفونی که داده‌های ونژو را تجزیه و تحلیل کرده است، به Business Insider گفت: "من همیشه در مورد تنگی نفس قبل از هر چیزی می‌پرسم، زیرا باید به کسی که این علامت را دارد فوراً کمک شود."

بیمارانی که مبتلا به سندروم حاد تنفسی هستند ممکن است مجبور به استفاده از دستگاه تنفسی در ICU شوند. کافی تخمین زد که از هر چهار بیمار مبتلا به COVID-19 در بیمارستان، یک نفر در ICU بستری می‌شود. وی افزود، کسانی که در نهایت ترخیص می‌شوند باید یک ماه دیگر استراحت کنند تا بهبودی حاصل شود.

اما مشاهده عفونت‌های ویروس کرونا بر اساس میانگین، می‌تواند این واقعیت را پنهان کند که بیماری اغلب به صورت خطی پیشرفت نمی‌کند.

کافی گفت: "مقاطع بیماری می‌توانند گام به گام به تدریج بدتر شوند، همچنین می‌توانند بالا و پایین داشته باشند ، یک روز خوب عمل کنند، روز دیگر بدتر. یک پیرمرد 80 ساله با مشکلات پزشکی ممکن است خیلی خوب بهبود بیابد، اما گاهی اوقات یک زن 40 ساله بدون هیچ مشکل پزشکی نتواند."


این مطلب با گذشت زمان و با یافته‌های تحقیقات جدید به‌روز می‌شود.

این مقاله توسط Business Insider منتشر شده است.

# ویروس کرونا # همه‌گیری
نظری موجود نیست.

دیگر پست‌ها

  • اولین عروسی آنلاین در سال 1876 برگزار شد

    اولین عروسی آنلاین در سال 1876 برگزار شد

  • امروز کار جدیدى انجام دهید و فردا خوشحال‌تر باشید

    امروز کار جدیدى انجام دهید و فردا خوشحال‌تر باشید

  • اثرات همه‌گیری ویروس کرونا بر محتوای خواب‌هایی که می‌بینیم

    اثرات همه‌گیری ویروس کرونا بر محتوای خواب‌هایی که می‌بینیم

  • عطسه مانند یک "بمب‌ اتمی کوچک" با برد بیش از 2 متر است

    عطسه مانند یک "بمب‌ اتمی کوچک" با برد بیش از 2 متر است

  • تست صبحگاهى احتمال ابتلا به کرونا در منزل

    تست صبحگاهى احتمال ابتلا به کرونا در منزل

  • امضای مغزی متفاوت افرادِ تنها به پر کردن خلا اجتماعی کمک می‌کند

    امضای مغزی متفاوت افرادِ تنها به پر کردن خلا اجتماعی کمک می‌کند

  • آیا جهش ویروس کرونا بر واکسن تأثیر خواهد گذاشت؟

    آیا جهش ویروس کرونا بر واکسن تأثیر خواهد گذاشت؟

  • تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر بینایی کودکان

    تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر بینایی کودکان