عوارض پنهان خواب نامنظم

عوارض پنهان خواب نامنظم

در حال حاضر شواهدى قوی وجود دارد که نشان می‌دهد علاوه بر این که در کل چند ساعت مى‌خوابیم، خوابیدن در یک زمان منظم نیز برای داشتن یک زندگی سالم مهم است. اکنون یک مطالعه جدید ارتباطی را بین اختلال در الگوی خواب و خطر بالاتر بدخلقی و افسردگی نشان داده است.

در تحقیقاتی که شامل اندازه‌گیری مستقیم زمان خواب و خلق و خوی 2115 پزشک در طول سال اول آموزش آنها بود، دانشمندان دریافتند که کسانی که دارای الگوی خواب متغیر هستند خلق و خوى پایین‌ترى را گزارش می‌کنند و رتبه بالاتری را برای علائم افسردگی در پرسشنامه ها نشان می‌دهند.

زمان‌های خواب متغیر احتمالاً به اندازه‌ی کمبود خواب خطر افسردگی را افزایش می‌دهد. این نتایج نشان می‌دهد که همگام بودن با ریتم‌های شبانه‌روزیمان به اندازه تعداد ساعت‌هایى که در کل مى‌خوابیم، برای سلامتی روان ما مهم است.

Srijan Sen، دانشمند علوم مغز و اعصاب، از دانشگاه میشیگان می‌گوید: "این یافته‌ها ثبات خواب را به عنوان یک عامل مهم برای هدف‌گذاری در افسردگی و سلامتی برجسته می‌کند."

پزشکان شرکت‌کننده در این مطالعه با میانگین سنی 27 سال و گذراندن یک سال آموزش طاقت‌فرسا، نماینده کل جمعیت نیستند، اما این گروه به دانشمندان فرصت مطالعه تعداد زیادی از افراد با وضعیت مشابه و در طی چندین ماه را دادند.

همانطور که انتظار مى‌رفت، خواب بیشتر در کل، دیر برخاستن و زودتر رفتن به رختخواب و همچنین پایبندی به الگوی خواب منظم‌تر، همگى باعث بهبود روحیه شرکت‌کنندگان می‌شوند. آنچه که شاید قبلاً به خوبی اثبات نشده باشد این است که الگوی خواب منظم در ارتباط با سایر عوامل چقدر مهم است.

داده‌ها با استفاده از وسایل ردیابی خواب که پوشیدنی هستند، برنامه‌های تلفن‌های هوشمند و نظرسنجی‌های داوطلبانه جمع آوری شدند. ابزارهای پوشیدنی گرچه ممکن است به دقت ابزار ردیابی خواب در آزمایشگاه‌ها نباشند، اما دانشمندان را قادر می‌سازند تا عادت های بسیاری از افراد را در یک زمان طولانی بدون ایجاد اختلال در فعالیت‌های روزانه‌ی آنها (و اوقات خواب شبانه‌ی آن‌ها) کنترل کنند.

یو فانگ، متخصص علوم مغز و اعصاب از دانشگاه میشیگان، می‌گوید: "فناوری پیشرفته‌ی قابل پوشیدن به ما این امکان را می‌دهد که عوامل رفتاری و فیزیولوژیکی سلامت روان، از جمله خواب را در مقیاس بسیار بزرگ‌تر و دقیق‌تر از قبل، مطالعه کنیم و زمینه هیجان‌انگیزی را برای کشف ما فراهم می‌کند. هدف یافته‌های ما نه تنها کمک به خود-مدیریتی در مورد عادات خواب، بلکه برای آگاهی از ساختارهای برنامه‌ریزی سازمانی است."

در حالی که همه ما می‌توانیم قبول کنیم که عادتهای بهتر خواب برای سلامت کلی ما مفید است، تیم تحقیق جدید می‌خواهد بررسی‌های بیشتری را در مورد چگونگی تأثیر جنبه‌های مختلف بهداشت خواب مانند زمان خواب، زمان بیدار شدن از خواب، الگوی خواب، خواب کامل، به طور جداگانه بر سلامتی بدن مشاهده کند.

مطالعه‌ی جدید از تحقیقات قبلی پشتیبانی می‌کند که نشان می‌دهند نادیده گرفتن ریتم شبانه‌روزی ما می‌تواند به روحیه‌ی ما آسیب برساند و با گذشت زمان خطر افسردگی را افزایش دهد. اگر می‌توانید برای مدت زمانی طولانی برای خوابیدن و بیدار شدن، زمان مشخصی داشته باشید و آن را حفظ کنید. این امر ممکن است روحیه‌ و چشم‌انداز شما را تقویت کند.

در مرحله بعدی محققان می‌خواهند توجه خود را به گروه‌های دیگری از افراد معطوف کنند که ممکن است لزوماً روی زمان خوابیدن، بیدار شدن و چند ساعت خوابیدن خود، کنترل کاملی نداشته باشند، به عنوان مثال والدین کودکان خردسال.

فانگ می‌گوید: "من آرزو می‌کنم کودک 1 ساله‌ی من هم بتواند در مورد این یافته‌ها اطلاعاتی کسب کند و هر روز فقط ساعت 8.21 صبح، مرا بیدار کند!!"

این تحقیق در npj Digital Medicine منتشر شده است.

# افسردگی # الگوی خواب # خواب نامنظم
نظری موجود نیست.

دیگر پست‌ها

  • امروز کار جدیدى انجام دهید و فردا خوشحال‌تر باشید

    امروز کار جدیدى انجام دهید و فردا خوشحال‌تر باشید

  • دوران کودکی شاد لزوماً مانع مشکلات روحی و روانی در آینده نمی‌شود

    دوران کودکی شاد لزوماً مانع مشکلات روحی و روانی در آینده نمی‌شود

  • عوارض پنهان خواب نامنظم

    عوارض پنهان خواب نامنظم

  • شاید بهتر باشد مانند گذشتگان دو شیفت در شبانه‌روز بخوابیم

    شاید بهتر باشد مانند گذشتگان دو شیفت در شبانه‌روز بخوابیم

  • تاثیر تکنولوژی بر ریتم شبانه روزی انسان

    تاثیر تکنولوژی بر ریتم شبانه روزی انسان

  • آیا با تمرین می‌توان از یک جغد شب زنده دار به فردی سحرخیز تبدیل شد؟

    آیا با تمرین می‌توان از یک جغد شب زنده دار به فردی سحرخیز تبدیل ...