نحوهی صحبت و یا تایپ کردن یک شخص ممکن است سرنخهای اندکی در مورد شخصیت وی بدهد.
یک فراتحلیل از تحقیقات روانشناختی شامل بیش از 80000 نفر، پیوندی کوچک اما قابلتوجه بین انتخاب واژههای خاص و برونگرایی - یکی از پنج ویژگی بزرگ شخصیتی - پیدا کرده است.
این مطالعه نشان داد که افراد برونگرا هنگام صحبت حضوری یا آنلاین، تمایل دارند کلماتی را انتخاب کنند که احساسات خوشبینانه را بیان میکنند (مانند "شاد" و "عشق") و همچنین کلماتی که به تعاملات جامعه اشاره دارند (مانند "ما" ، "صحبت" ، "اشتراک" و "ملاقات").
اینکه آیا میتوانیم به این تمایزهای نامحسوس استناد یا نه، موضوع دیگری است.
لین کیو، روانشناس از دانشگاه فناوری نانیانگ در سنگاپور میگوید: "این اولین بار است که رابطهای بین افراد برونگرا و تمایل آنها به استفاده از دستههایی از کلمات برقرار میشود. از آنجا که این یک ارتباط کوچک است، ما معتقدیم که در میان افزایش علاقه به استفاده از چنین ابزاری در بازاریابی، شاخصهای زبانی قویتری برای بهبود رویکردهای یادگیری ماشین مورد نیاز است."
طی سالها، مطالعات نشان داده است که تعامل اجتماعی یکی از ویژگیهای مهم در میان افراد برونگرا است که تمایل به ارتباط بیشتر دارند و از کنار دیگران بودن، شادتر میشوند. از طرف دیگر، افراد درونگرا دوست دارند با خودشان وقت بگذرانند و هنگام برقراری ارتباط با دیگران احساسات منفی بیشتری را تجربه میکنند.
مدتها است که روانشناسان و تبلیغکنندگان به این سوال فکر میکنند که آیا این تمایزات از طریق دیالوگهای شخص قابل فهم است؟
تا کنون، نتایج متفاوت بوده است، اما تحقیقات اخیر دادههای بزرگ (Big Data) با استفاده از توییتها، وبلاگها و مقالههای شخصی نشان داده است که برونگرایی عموماً با استفاده از کلمات احساسی مثبت، مانند "خوب" و کلمات اجتماعی مانند "ما" در رابطهی مستقیم است.
اکنون، تجزیه و تحلیل نرمافزاریِ بیشتر، اندازهی این روابط را با استفاده تحقیقات روانشناختی منتشرشده و منتشرنشده، تخمین زده است و نتیجه این است که این ارتباط به اندازهای که عدهای انتظار داشتند نیست.
با این اوصاف، هنوز هم چنین ارتباطی وجود دارد.
با بازنگری 37 نمونهی مستقل، از میان بیش از 80000 شرکتکننده، محققان توانستند افراد درونگرا و برونگرا و کلمات مورد استفاده در زمینههای مختلف و جمعیتهای مختلف را مقایسه کنند.
در مقایسه با افراد درونگرا، فراتحلیل نشان داد که برونگرایی فقط تا حدودی مربوط به استفاده از کلمات اجتماعی است (با اندازه اثر 7.7 درصد) و این رابطه صرف نظر از سن و جنسیت فرد یا اینکه آنها به صورت آنلاین یا رودررو صحبت میکنند، وجود دارد.
از طرف دیگر، کلمات احساسی مثبت تأثیر کمی قویتر (6.9 درصد) نشان دادند، اما این تاثیر بسته به زمینهی صحبت، متفاوت بود.
به عنوان مثال، در مکانهای عمومی در مقایسه با جمع خصوصی، افراد برونگرا تمایل به ابراز احساسات مثبت بیشتری دارند، که نشان میدهد آنها در جایی که تعامل اجتماعی معمول است، راحتتر هستند.
یکی دیگر از یافتههای جالب این است که برونگراها تمایل به استفاده از کلمات احساسی مثبت دارند حتی درصورتی که واقعاً آن احساس را نداشته باشند، این امر نشان میدهد که افراد برونگرا در تلاشند تا یک تصویر اجتماعی بهتر از خود ارائه دهند.
نویسندگان مقاله میگویند: "با افزایش علاقه به استفاده از دادههای بزرگ برای پیشبینی شخصیت، یافتههای ما راه را برای تحقیقات پیش رو برای کشف سایر روشهای تجزیه و تحلیل زبانشناختی و همچنین یافتن پیشگوهای زبانی قویتر برونگرایی، باز میکند."
به عنوان مثال، اخیراً برخی از مطالعات نشان داده است که افراد برونگرا از کلمات انتزاعی بیشتری استفاده میکنند، در حالی که افراد درونگرا، کلمات عینی و خاص را ترجیح میدهند. تحقیقات دیگر نشان میدهد که برونگراها مستقیمتر و رکتر هستند، در حالی که افراد درونگرا تمایل دارند با شک و تردید و غیرمستقیم حرف خود را بزنند.
با این حال، دانشمندان در قالب مطالعات دیگری نیز در مورد استفاده از کلمات و ویژگیهای شخصیتی و یافتن ارتباط آنها، تلاش کردهاند.
به عنوان مثال در واقعیت نشانگرهای زبانی خودشیفتگی، کلمهی "من" را شامل نمیشود و این کلمه اثر کمی را نشان میدهد. در همین حال، روانرنجوری تأثیر کمی در استفاده از کلمهی "من" نشان داده است، که تصور میشود نشاندهندهی توجه به خود و احساسات منفی بیشتر است.
از طرف دیگر، ضمایر شخصی مانند "ما" با ارتباط اجتماعی و نزدیکی بیشتری پیوند خوردهاند.
تصور اینکه چرا روانشناسان میخواهند بدانند که درونگراها و برونگراها چه کلماتی را ممکن است استفاده کنند، دشوار نیست، اما مشاغل و آژانسهای بازاریابی نیز علاقهی زیادی به این دانش دارند.
رابطهی بین شخصیت و استفاده از کلمات میتواند روزی به شرکتها اجازه دهد تا تبلیغات خود را در اختیار افراد خاصی قرار دهند. تنها چیزی که ممکن است به آن احتیاج داشته باشند، حضور آنلاین شخص است. از طریق یادگیری ماشین، آنها میتوانند به طور بالقوه شخصیت آن فرد را تشخیص دهند و خواستههای او را پیشبینی کنند.
چنین ایدهای میتواند بازاریابی آنلاین را بسیار قدرتمند سازد و موازنه را به ضرر مصرفکنندگان به هم بزند. اما اگرچه این فراتحلیل جدید پیوندهای کوچکی پیدا کرد، اما نشان میدهد که "ممکن است نشانگرهای زبانی، یک پیشبینیکنندهی قوی برای ویژگیهای شخصیتی نباشند". حداقل، این کلمات چنین قابلیتی ندارند.
این مطالعه در مجله Research in Personality منتشر شده است.
# روانشناسی # درونگرا # برونگرا